“If you want to go fast, go alone.

If you want to go far, go together.”

– African proverb

Beleven is Geven

Waarom Beleven is Geven?  Met de huidige discussie over klimaatveranderingen is het een terechte vraag of we anders naar toerisme en verre reizen moeten kijken. Ja, we moeten minder vliegen en ja, wildernis en de lokale bevolking zijn afhankelijk van toeristen voor bescherming en inkomen. Kies daarom voor kleinschalige lodges, die zeer actief aan het beschermen van wildernis doen, de lokale bevolking in dienst nemen en ook actief gemeenschapsprojecten uitvoeren. Kortom het beschermen van de biodiversiteit door Community Conservation. In mijn en mijn collega’s visie staat zelfredzaamheid en een gezond ecosysteem centraal in combinatie met comfort, luxe en authentieke, bijzondere belevenissen. Hoe doen we dat? Door na te denken over de keuzes die we maken en partners uit te kiezen die er hetzelfde in staan. Met  het “beleven is geven” concept, reis je minder, maar wel kwalitatief hoogwaardig. Beleef je een unieke en authentiek ervaring en geef je het instant houden van wildernis, het beschermen  van wilde dieren en een goed inkomen aan de lokale bevolking.

Naast dat deze visie in de safaris van Kusafiri worden toegepast, geldt deze ook voor onze stichting www.osotuafoundation.com. Samen met de Maasai van Nkoilale werken we aan het verbeteren van het ecosysteem door natuurinclusieve landbouw en off grid duurzame huizen. De opbrengsten zoals honing, kruiden en fruit worden via sociale ondernemingen verkocht aan toeristen en inwoners van Nairobi. Wil je meer weten en de Maasai helpen bouwen aan een duurzame toekomst? Kijk dan op www.osotuafoundation.com

Op ons familielandgoed “Bieduinen” werken we samen met Anton Vos, onze bosbeheerder.  Hij en Joep werken al bijna 20 jaar aan een geïntegreerd bos waarbij biodiversiteit, diversiteit in biotopen, samenwerken met de lokale gemeenschap en economie samengaan. En met succes! In 20 jaar tijd is Bieduinen een plek geworden waar biodiversiteit is toegenomen en het bos gezond. Toenemende ernstige droogte en stikstofneerslag van de haven van Antwerpen zijn grote problemen, maar door de methodes van Anton en Joep is het landgoed weerbaar. Kom genieten van het landgoed en verblijf in het Hofje van Bieduinen. Voor meer information: www.hofjevanbieduinen.nl

Wil je een keer komen kijken op een informatiedag of wil je je uitstoot van je vliegreis compenseren door middel van het planten van bomen in de Mara of in Bieduinen, doneer dan via de donatieknop. Meer informatie kun je vragen via: info@hofjevanbieduinen.nl of info@osotuafoundation.com

Geïnspireerd en graag overleg? 

Ons verhaal

Het verhaal van Kusafiri begint in de wieg in Nigeria en Kameroen. Opgegroeid met picknicken tussen de hippo’s en het luisteren naar eindeloze verhalen over de functie en werking van ecosystemen, heeft impact gehad. Na terugkomst in Nederland heb ik maar 1 droom gehad. Terug naar Afrika! Dat is gelukt op mijn 21ste verjaardag door middel van een stage bij SNV in Dar es Salaam. Tijdens deze kerstperiode, stonden we tussen honderdduizenden wildebeesten en duizenden ooievaars in een Serengeti zonder auto’s. Waar er al een sprankje was, is hier de passie in volle hevigheid ontbrand. Een paar jaar later toen het mogelijk was, heb ik Kusafiri gestart.  Om mijn andere passie te volgen ben ik uiteindelijk terug de schoolbanken ingegaan en heb ik In 2010 Culture Organization & Management (organisatieantropologie) gaan studeren. Hier kon ik mijn passie voor cultuur, organisatie en Afrika combineren in haar verblijf tussen de Maasai in de Mara. Uit dit werk is de stichting Osotua Foundation ontstaan, waarin door systemisch te denken het ecosysteem en het inkomen van de Maasai kan herstellen door natuurinclusieve landgebruik methodes en het opzetten van sociale ondernemingen

Net na de oprichting van Osotua Foundation was ik voor stichting en Kusafiri in Tanzania. Op weg naar Kenya ontmoette ik Joep van Mierlo in de bus van Arusha naar Nairobi. Aan de praat geraakt, vonden we elkaar in hun passie voor Afrika, Maasai en ecosysteem denken. Het duurde 15 minuten toen bleek dat Joep een oud-student van mijn vader was geweest.

Hij is na zijn studie aan de Wageningen Universiteit naar Kameroen vertrokken en heeft in plattelandsontwikkeling gewerkt. Bij thuiskomst is hij zich bezig gaan houden met het familielandgoed Bieduinen in Putte (Noord Brabant). Op Bieduinen is Joep samen met zijn bosbeheerder Kees en later met Anton Vos al 20 jaar bezig om een houtproductiebos te herstellen in een gezond ecosysteem. En met goed resultaat! Bieduinen is naast onderdak voor woon-werkplaats Titural, een veilige haven geworden voor vele soorten vogels waaronder de Zwarte specht, wespendief, havik en zoogdieren zoals boommarters. (voor meer info: www.hofjevanbieduinen.nl)

Na 2015 zijn wij samen verder gegaan met het inzetten voor een gezonde wereld voor mens en dier in zowel Nederland als Afrika. Zowel in de Mara en Bieduinen is door de combinatie van zorg voor mensen, economische bedrijvigheid en het terugbrengen van biodiversiteit de eerste stappen gezet met goed resultaat! Met Kusafiri zetten we deze principes ook om in resultaat door zorgvuldig lodges en reispartners uit te kiezen die zich inzetten voor community conservation.

Voor meer info: info@hofjevanbieduinen.nl

Veilig reizen

In de bijna twintig jaar dat ik reizen organiseer voor klanten, zijn de klanten altijd meer dan tevreden en veilig teruggekomen. In onze gesprekken adviseer ik en geef ik tips over wat wel en niet te doen tijdens de reis om uw veiligheid te waarborgen: Tip: meestal een lang verhaal, maar de kern is: smeren, smeren, smeren en luister altijd naar de gids of een situatie veilig is. Verder krijg je uitgebreide reisadviezen, noodnummers en sta ik altijd klaar om vragen te beantwoorden of problemen (die er hopelijk niet zijn) op te lossen.

Verder zijn er gedeponeerde reisvoorwaarden die u hier kunt lezen. Ook zijn we aangesloten bij het garantiefonds GTTO voor gespecialiseerde touroperators. Zodat naast al mijn mooie verhalen u ook een echte garantie heeft voor een prachtige reis!

Kusafiri

Private Travel Designer

Sinds 2001 organiseer ik reizen naar Afrika. Daarnaast heb ik er gewoond en werk ik er regelmatig. Door deze rijke kan ik uw wensen goed vertalen in mooie en exclusieve reis. bijzondere en kleinschalige locaties en accommodaties. Bijzondere ervaringen en gewoon heel erg genieten staan centraal!

Contact

Westwagenstraat 72, 4201 HJ, Gorinchem

Nederland

info@kusafiri.nl

(+31) 183 - 615015

(+31) 6 - 14451891

Connect

Open chat
Heeft u een vraag? Stel hem hier!
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?