“You can leave Africa, but Africa never leaves you”

“You can leave Africa, but Africa never leaves you”

De eerste keer dat ik deze uitspraak hoorde was aan de rand van het zwembad ergens in Namibië. Pratend met een Zuid Afrikaanse over het boek : “half of a yellow sun” van Chimamanda Ngozi Adichie, (een liefdesverhaal ten tijde van de Biafra oorlog in Nigeria, absolute aanrader!) kwamen we aan de praat over Afrika. De wijdsheid, het avontuur, de vriendelijkheid en warmte van de mensen, maar ook de wildheid, de hardheid van de natuur, kortom de intensiteit van dit geweldige continent! Ieder land is anders en heeft zijn eigen ervaring, maar zoals Karen Blixen ooit zei: “you know you are truly alive, when you’re living among lions”. Kortom, kies een belevenis uit waar uw voorkeur naar uit gaat en ervaar de grootsheid, vrijheid en wijdsheid van Afrika!

Wildernis & Wildlife

Hiervoor komen de meeste mensen naar Afrika! Heb je die mooie BBC documentaire gezien over de Masai Mara? Kom de beroemde leeuwen van de Marsh Pride in het echt zien! Of ontmoet de gorilla’s in Rwanda en ga dan gelijk ook de 14 andere bijzondere soorten apen bekijken. Wil je echt avontuurlijk; ga dan naar Gabon of de Congo. Wat zijn mijn favorieten? De Makgadikgadi in Botswana en het Kaokoveld in Noordwest Namibië. En iedere keer als ik in de Mara of  Serengeti kom krijg ik die speciale prikkel. Tja, wat is er mooier dan in de wildernis zijn? Omdat wij heel specifiek kleinschalige accommodaties op bijzondere plekken uitzoeken, kun je vaak vanaf uw bed lekker genieten van alle wilde dieren.

Community Conservation

“Beleven is Geven” is niet voor niets het credo van Kusafiri. Naast het geven door het op reis te gaan naar ecolodges, kan je ook actief natuurbeschermings werk doen. Ga mee op pad neushoorns tracken in Namibië of een wild camera opzetten in Zuid Afrika. Misschien Pangolins monitoren in de Congo of op stap met de Maasai van Nkoilale om graszaden en bomen te planten in de Mara. Ook op zee is er van alles te zien en te beleven als het gaat om natuurbescherming. Geef het concept “Beleven is Geven” een eigen inhoud en zorg dat jouw reis voor jou en je bestemming een onvergetelijke ervaring wordt!

Huwelijk & Romantiek

Mijn eerste klant was een huwelijk in Matemwe Bungalows op 2 februari 2002! Welke droombestemming wil jij? Met de leeuwen op de achtergrond in de Mara? Als Scheherazade in Marokko? Onder de palmbomen op Zanzibar of in Kenia? Met de “rook die dondert” van de Victoria falls? Zuid Afrika, Kenia, Tanzania, Marokko, Zambia,  Botswana en Namibië zijn romantische locaties voor uw huwelijk.  Om het af te maken Combineer het met een honeymoon op een prive eiland en je hebt een onvergetelijke ervaring. Kusafiri ontzorgt het proces, je hele huwelijk en de huwelijksreis. Jullie hoeven alleen maximaal te genieten! P.S. Zie je het toch niet zitten, ik kan ook huwelijken op het mamma mia eiland Skopelos in Griekenland regelen..

Self Drive

In veel landen is een (gedeeltelijke) self drive prima mogelijk! Naast bekende landen als Namibië en Zuid Afrika is het ook mogelijk om bijvoorbeeld in Marokko, Zambia of het niet toeristische Zimbabwe te ontdekken. Ontdek afgelegen gebieden met het comfort van een eigen auto, maar met de luxe van 24 uur begeleiding, gps routes en als je wilt een kok die bij aankomst op de campsite een gedekte tafel klaar heeft staan. Heel zuidelijk Afrika is geschikt om rond te rijden. De comfort kan van basis kamperen tot aan overnachten in luxe lodge. Wat we vaak doen is een gedeelte zelf rijden en de auto halverwege inleveren, zodat je verder kan reizen naar gebieden waar je met een auto niet kan.

Inspiratie? Bel voor een gratis adviesgesprek!

Blue Safari

Niets is lekkerder na een safari om bij te komen aan de prachtige Indische oceaan. Maar wat let je om tijdens de ontspanning op een Blue safari te gaan? Walvissen, dolfijnen, dugongs en zeeschildpadden zijn naast de prachtige koraalriffen met haar bewoners te zien op en in het water. Ga off the map naar prive eilanden in Mozambique en Tanzania of zoek de combinatie van Mafia Island met een kort bezoek aan Stone Town. Combineer een safari met een dhow cruise in Quirambas archipel. Duiken, zeilen, zonnen en overnachten op zandbanken is het credo! En weet dat het water van Lake Malawi of Lake Tanganyika “gin crystal” clear is en de stranden waanzinnig geschikt zijn voor een strandvakantie inclusief snorkelen?

Jungle Expeditions

Hier komen de avonturiers aan bod! “The journey is the destination” geldt hier in optima forma. Lang reizen, veel overstappen en gaan naar plekken waar weinig mensen zijn geweest. Duik de donkere regenwouden van de Congo in en ga op zoek naar al die bijzondere diersoorten die u nergens anders tegenkomt. Geniet van bomen, planten, vlinders, vogels, maar ook de Bongo of de bosolifant. Natuurlijk kunt u de gorilla’s en mandrils niet missen, maar loop ook mee met onderzoekers die de Pangolin (schubdier) onderzoeken. Ontmoet de pygmeeën en ga met ze jagen en ontdek hoe mensen die duizenden jaren doen. Combineer het met Gabon en São Tomé  en Principe en de combinatie met geschiedenis, strand en een blue safari zijn compleet.

Off the Map

Ga naar plekken waar wildernis nog wildernis is! Ontdek Mahale en Katavi, parken waar ze op jaarbasis evenveel toeristen krijgen als de Serengeti op 1 dag. Ontdek de binnenlanden van Zimbabwe met je eigen auto of ga ontspannen op privé eilanden voor de kust. Weet je dat Kaokoveld en de Kunene river in het Noorden van Namibië adembenemend mooi is? Zandduinen, woeste bergen en een verdwaalde oryx en iedere minuut van de dag andere kleuren in het landschap. Combineer in Tanzania je reis met Saadani en de Usambara mountains als je een sfeer wilt proeven van het Afrikaanse platteland. Of ga ontspannen in Nkwichi lodge aan lake Malawi. Kortom, ik daag je uit! Stap uit je comfort zone en ga op ontdekkingsreis!

Walk & Paddle

Niets is mooier om te lopen en de wereld om je heen te beleven door te voelen, te ruiken en te horen. Onder begeleiding van professionele gidsen kunt u korte en lange trekkings maken. Van twee uur tot 4-daagse trekkings van kamp naar kamp. Ontdek leeuwen en olifanten van dichtbij. Leer over de planten en de insecten en ontdek dat iedere levend wezen een rol heeft binnen het ecosysteem. Loop met de Maasai in het Ngorongoro gebieden hoor alle verhalen over de Afrikaanse savannes. Zambia, Zimbabwe en Kenya hebben prachtige walking safaris mogelijkheden, waarbij Zambia en Zimbabwe ook nog Mana Pools hebben waarbij drie daagse kanosafari een prachtige combi maakt voor een actieve en bijzondere safari.

Field Guide training

“Een man weet niet wat hij mist, maar als ze er niet is, weet een man pas wat hij mist” Een bekend nummer van De Dijk. En wat heeft dit met safaris te maken? Alles! Als je niets weet, is iedere man die een verhaaltje vertelt interessant. Echter als je hebt mogen proeven aan de kennis van een echte goede gids, dan weet je wat je voordien gemist hebt! Wil je nog meer leren van de bush, dan kun je zelf een field guide training doen. Van een 7-daagse intensieve training tot een 8-weekse training in de wildernis over geologie, het benaderen van wilde dieren, flora en fauna en veel meer.

Horseback Safaris

Voor de geoefende paardenliefhebbers onder ons, zijn er veel mogelijkheden voor paardrijsafaris. Verken de savannes van de Amboseli met de Kilimanjaro op de achtergrond of trek een paar dagen dwars door de Mara! Spectaculair is de zebra migratie in de Makgadikgadi te paard en loop. Of verken de Waterberg plateau en Oost Botswana voor een intensieve rit met een “close contact” met wilde dieren en prachtige landschappen. Wil je iets minder ver van huis? Ga op een 7-daagse trektocht door Zuid Marokko en combineer het met een heerlijk verblijf in duizend en 1 nacht Marrakesh! Kortom een unieke manier om de wildernis te beleven. Prima te combineren met andere vormen van safaris en een heerlijke strandvakantie.

Geïnspireerd en graag overleg? 

Kusafiri

Private Travel Designer

Sinds 2001 organiseer ik reizen naar Afrika. Daarnaast heb ik er gewoond en werk ik er regelmatig. Door deze rijke kan ik uw wensen goed vertalen in mooie en exclusieve reis. bijzondere en kleinschalige locaties en accommodaties. Bijzondere ervaringen en gewoon heel erg genieten staan centraal!

Contact

Putseweg 46

4645 RK, Putte

Nederland

info@kusafiri.nl

(+31) 183 - 615015

(+31) 6 - 14451891

Connect

Open chat
Heeft u een vraag? Stel hem hier!
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?