Community Conservation

Beleven is Geven

Je beleeft

Steeds meer mensen raken overtuigd dat kwaliteit belangrijker wordt dan kwantiteit. Zeker nu het steeds zichtbaarder wordt wat de consequenties zijn van ons doen en laten. Meer kwaliteit betekent meer diepgang en intrinsieke beleving. Door actief onderdeel te worden door middel van het opdoen van kennis en ervaringen, leren we ook steeds beter de waarde van wat er is. Ik zoek en werk actief samen met gelijkgestemde mensen, zodat je een oprechte en authentieke ervaring en kennis kunt opdoen. En het kan in alle vormen en maten in de vorm van lezingen, tot meerdaagse trainingen in eenvoudige tot luxe accommodaties.

Je gaat naar

In verschillende landen zijn er mogelijkheden om voor korte of langere tijd actief mee te werken aan Conservation. Afhankelijk van je wensen en budget kun je in verschillende landen op diverse manieren kennis maken met natuurbescherming en lokale bevolkingen. In Zuid Afrika kun je een paar dagen op stap met de mensen van Gondwana. In Namibië kan je de zandduinen rondstruinen. Pangolins tellen in het regenwoud van de Congo of meer leren over gorilla bescherming in Gabon zijn andere mogelijkheden. In Malawi is er naast mogelijkheden in wildlife conservation voldoende mogelijkheden om in communities aan het werk te gaan. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen of er mogelijkheden zijn om een paar weken/maanden tussen de Maasai van Nkoilale in de Mara te wonen! Ook in het Noorden van Kenia kun je op bezoek bij een elephant orphanage of neushoorns tracken. Wil je vooral veel leren dan zijn er op heel veel verschillende locaties lezingen en bezoeken mogelijk aan diverse natuurbescherming en community projecten. Voorbeelden zijn de Scorpions anti-poaching unit in Hwangwe, een bezoek aan de activiteiten van de Green safaris foundation in Kafue Plains of presentaties over olifanten en leeuwen projecten in Ruaha en Tarangire. Doordat mijn echtgenoot en ik zelf ook werken in natuurbescherming en duurzaam landgebruik hebben we vanuit ons eigen netwerk ook interessante mogelijkheden voor excursies en lezingen

Je verblijft in

Als je echt actief aan de slag wilt, dan is de accommodatie over het algemeen wat eenvoudiger. Ben je meer geïnteresseerd aan visites en lezingen dan zijn er zeer veel luxe mogelijkheden zoals Davison’s en Little Makolo in Hwange, Ila safari lodge in Kafue of Olivers camp in Tarangire en Jabali Ridge in Ruaha een van de vele mogelijkheden. In Kenia zijn de lodges van Sheldrick Wildlife Trust zoals Umani Springs een absolute must. Ook bijzonder en prachtig is Sarara Camp in het afgelegen Mathew Range.

Kusafiri

Private Travel Designer

Sinds 2001 organiseer ik reizen naar Afrika. Daarnaast heb ik er gewoond en werk ik er regelmatig. Door deze rijke kan ik uw wensen goed vertalen in mooie en exclusieve reis. bijzondere en kleinschalige locaties en accommodaties. Bijzondere ervaringen en gewoon heel erg genieten staan centraal!

Contact

Putseweg 46

4645 RK, Putte

Nederland

info@kusafiri.nl

(+31) 183 - 615015

(+31) 6 - 14451891

Connect

Open chat
Heeft u een vraag? Stel hem hier!
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?