Oost Afrika

Oost Afrika

Je beleeft

Hier is de safari ontstaan! De eindeloze savannes van de Serengeti en de Mara. Engelse aristocraten gingen vroeger op jacht en trokken met personeel en tenten de wildernis is. Safari betekent reis in Swahili! Veel van deze great White Hunters zijn tientallen jaren geleden veranderd in natuurbeschermers en met name in Kenia zijn er nog steeds bekende witte Keniaanse families die erg actief zijn in natuurbescherming. Oeganda en Rwanda zijn veel groener en bergachtiger en staan bekend om de grote apen zoals Chimpansees en Gorilla’s. Wat minder bekend, maar hier kun je ook prachtige safaris houden!

Je gaat naar

Naast de hotspots van de Serengeti, Amboseli, Kilimanjaro en Serengeti zijn er nog zulke mooie en rustige plekken in deze landen te vinden! Matthew Range waar je veel contact hebt met de samburu of een rhino project kunt bezoeken, maar ook het prachtige Sarara camp die community conservation door haar aderen heeft stromen. Deze locaties zijn prima te combineren met andere (meer bekende) bestemmingen. In Tanzania wordt heel vaak de Usambaraa mountains overgeslagen. Inderdaad geen safari bestemming, maar het wordt niet voor niets klein Zwitserland genoemd. Regenwoud, kleine dorpjes, een aangename temperatuur en prachtige vergezichten, maken die een ideale tussenstop in een drukke reis! En natuurlijk het niet veel bezochte Selous en Ruaha zijn absolute toppers! In Oeganda kun je het afgelegen Kidepo park bezoeken of het prachtige Semliki om de chimps te bezoeken. Oeganda is ideaal als je een mix tussen “zwart” Afrika en safari wilt hebben, Vriendelijke bevolking, veel kleur, veel groen, safari en de grote apen! Als je echt iets anders wilt, dan is Rwanda prachtig. De bergen zijn adembenemend, het land is strak georganiseerd, theeplantages, regenwouden en prima te combineren met de Serengeti in Tanzania!

Je verblijft in

Er zijn zoveel verschillende mooie accommodaties in alle soorten en maten (en budgetten). In Kenia gebruik ik vooral de lodges in de conservancies, vanwege natuurbeheer en vooral het lage aantal toeristen. Voorbeelden zijn hier Mara bush houses, Rekero camp of Wilderness eco camp. Sarara camp of Saruni Rhino en Lewa Wilderness camp zijn mooie voorbeelden in het Noorden van Kenia. In Tanzania gebruiken we ook de Wayo camps, de meest ecovriendelijke kampen waarbij je op een actieve manier op pad kunt. Namiri plains is onze favoriet in de Serengeti en Oliver’s camp in Tarangire ligt om het mooiste stukje van dit park. In Oeganda en Rwanda zijn onze favorieten Apoka lodge en Bisate in Vulcanoes national park. Informeer eens naar de duizend en een mogelijkheden!

Kusafiri

Private Travel Designer

Sinds 2001 organiseer ik reizen naar Afrika. Daarnaast heb ik er gewoond en werk ik er regelmatig. Door deze rijke kan ik uw wensen goed vertalen in mooie en exclusieve reis. bijzondere en kleinschalige locaties en accommodaties. Bijzondere ervaringen en gewoon heel erg genieten staan centraal!

Contact

Putseweg 46

4645 RK, Putte

Nederland

info@kusafiri.nl

(+31) 183 - 615015

(+31) 6 - 14451891

Connect

Open chat
Heeft u een vraag? Stel hem hier!
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?