Jungle Expeditions

Jungle Expeditions

Je beleeft

Bij deze reis kies je voor avontuur! Of je nu voor de Odzala discovery camps in Dem. Rep. Congo en Sangha Camp in Centraal Afrikaanse Republiek of de kampen van de Gabon Wildlife camps, je krijgt een hele bijzondere en unieke ervaring! Jungle treks, bomen van zestig meter hoog, unieke diersoorten zoals de bongo en natuurlijk de primaten! Omdat deze lodges primair zijn opgezet om de natuur en lokale gemeenschappen te werken, kun je hier actief leren en mee doen aan natuurbescherming. Het is een safari voor fitte mensen die echt  “of the map” willen. (alleen al de reis er naar toe is een groot (en soms lang) avontuur! Aangezien het een enorm afgelegen en ondoordringbaar gebied (soms nog) is, zijn het pioniers die met passie, bloed, zweet en tranen hier een lodge beginnen. Check het verhaal van Rod Cassidy van Sangha lodge! 

Je gaat naar

Een na grootste regenwoud ter wereld met unieke diersoorten zoals de Westelijke laaglandgorilla’s Mandrill, 444 vogelsoorten en de Bongo. Met meer dan 2 miljoen km2 regenwoud over 6 landen is dit 18% van alle regenwoud ter wereld. Ondanks dat mensen hier reeds 50.000 jaar wonen heeft het nog steeds een van de grootste biodiversiteiten ter wereld en levert het schoon water, voedsel en onderdak voor meer dan 75 miljoen mensen. In het park Odzala Kokoua in Congo, ben je direct betrokken bij onderzoek naar de Pangolin en de gorilla’s, In de Dzanga Sangha reserve in de Centraal Afrikaanse Republiek verblijf je rond de iconische Dzanga Bai waar je makkelijk 150 olifanten tegelijkertijd kunt zien. Wat Sangha bijzonder maakt, is de mogelijkheid om met de Ba’aka mensen een nacht in het woud kunt spenderen, waarbij je kennismaakt met oeroude tradities en cultuur, die bijna niemand meemaakt. Zelf heb ik het een keer bij de San in Botswana meegemaakt. 1 Garantie: dit zijn ervaringen die je je hele leven nooit meer vergeet. In Gabon ga je op bezoek in Loango, Lopé, Ivindo en Pongara national park. Naast de savannes en regenwoud van de Congo, heb je hier ook mangrovebossen en de kust. De veelzijdige excursies bestaan uit safaris met veel zoogdieren en vooral veel verschillende primaten, boot en wandelsafaris, jungle en gorillatrekkings. Daarnaast heb je in Gabon ook Blue safaris.  

Je verblijft in

Zoals gezegd, dit zijn de bestemmingen voor ondernemende en avontuurlijke mensen met een goede conditie. De kampen zijn van een hoge standaard en van alle comfort, gemakken en lekker eten en drinken voorzien. Echter het regenwoud is regenwoud omdat het ondoordringbaar is, dus bijna alle accommodaties zoals Odzala discovery camps, Sangha lodge en Loanga lodge met haar satellietkampen zijn alleen bereikbaar met boot, kleine vliegtuigjes of lange 4 x4 trips (in comfortabele auto’s) of zelfs alleen te voet via steile klimpartijen. Je wordt beloond met gorilla’s met je gin en tonic in de hand, oerwoudgeluiden, prachtige en bijzondere vogels en ongelofelijk veel unieke ervaringen. Het kost wat moeite, maar dan ben je ook een van de weinige die er zijn geweest! Wil je nog een extra dimensie toevoegen? Eindig dan je reis op São Tomé and Príncipe voor een duik in de geschiedenis en een blue safari!

Kusafiri

Private Travel Designer

Sinds 2001 organiseer ik reizen naar Afrika. Daarnaast heb ik er gewoond en werk ik er regelmatig. Door deze rijke kan ik uw wensen goed vertalen in mooie en exclusieve reis. bijzondere en kleinschalige locaties en accommodaties. Bijzondere ervaringen en gewoon heel erg genieten staan centraal!

Contact

Putseweg 46

4645 RK, Putte

Nederland

info@kusafiri.nl

(+31) 183 - 615015

(+31) 6 - 14451891

Connect

Open chat
Heeft u een vraag? Stel hem hier!
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?