Uitzonderlijke natuur, cultuur en stammen

Ethiopië

Je beleeft

Volgens eigen zeggen de uitvinders van de koffie en een van de eerste christelijke staten met een geschiedenis die ver voor het geboortejaar van Christus begon. Het heeft als een van de weinige landen in Afrika een hele goede mix van cultuur (steden zoals Axum en Gondar) waar je kerken, christelijke muurschilderingen en graven kunt bezoeken. Deze kun je combineren met een trip naar het Zuiden waar je de authentieke en nog oorspronkelijk levende volken, Mursi, Hamer en Karo stammen kunt bezoeken. Tussen deze ervaringen heen zijn de prachtige berglandschappen en nationale parken te zien zoals de Simien Mountains en de Bale Mountains, waar hele bijzondere diersoorten zoals de bedreigde Walia Ibex, Berg Nyala en de Ethiopische wolf gezien worden. Kortom een reis waar je wel een beetje fit voor moet zijn en een avontuurlijke inslag, maar absoluut een verrijking van je ervaringen.

Je gaat naar

In het Noorden gaat de reis langs alle culturele hoogtepunten zoals Bahir Dar, Axum, Gondar en Gheralta. Hier bezoek je bijvoorbeeld Abune Yemata, een uit de rotsen gehouwen kerk in een rotswand. De enige manier om naar de kerk te gaan zijn voetsteunen en handgrepen in de rotswand. Net voor de ingang van de kerk is er een smalle richel uitgehouwen in de klif van waaruit men een steile helling van ongeveer 250 tot 300 meter kan zien. In feite staat de kerk niet alleen bekend om zijn moeilijke beklimming, maar ook om zijn prachtige muurschilderingen.  In het Noorden wordt er ook een bezoek gebracht aan de prachtige Simien Mountains waar je de Walia Ibex en de Gelada Baviaan kunt zien en met wat geluk zelfs dichtbij kan laten komen. Dit is een prachtig gebied om dagen te trekken van hut naar hut.

Als je naar het Zuiden van Ethiopie gaat bezoek je de Omo vallei in een van de meest geïsoleerde en onherbergzaamste regio’s vol met savannes en vulkanen. Hier kun je de prachtige kapsels van de Hamer bewonderen of de lichaam en gezichtsschilderkunst van de Karo. De Mursi zijn bekend om de hout- of kleiplaten in hun onderlip en hun unieke hoofdtooien van verschillende natuurlijke materialen. Ook in het Zuiden zijn de Bale mountains met bergheide en savannes en vele diersoorten die alleen hier te zien zijn. Tot nu toe worden er zelfs nieuwe diersoorten ontdekt! je vrijwel gegarandeerd de Ethiopische wolf naast leeuwen en zwarte panters kunt zien!

 

Je verblijft in

In Ethiopië zijn er mooie (en minder mooi) en comfortabele lodges zoals het prachtige Mbale mountain lodge en de Limalimo lodge. Of kun je de “out of Africa” feel krijgen in Lale’s Camp in het ZuOok zijn er meer hotelachtige accommodaties. Wil je meer community based dan kun je met lokale gidsen trekken naar community based guesthouses. Er gaat dan een heel groot gedeelte direct naar de gemeenschap. De ultieme manier om Ethiopië echt vanuit lokale ogen te bekijken!

Kusafiri

Private Travel Designer

Sinds 2001 organiseer ik reizen naar Afrika. Daarnaast heb ik er gewoond en werk ik er regelmatig. Door deze rijke kan ik uw wensen goed vertalen in mooie en exclusieve reis. bijzondere en kleinschalige locaties en accommodaties. Bijzondere ervaringen en gewoon heel erg genieten staan centraal!

Contact

Putseweg 46

4645 RK, Putte

Nederland

info@kusafiri.nl

(+31) 183 - 615015

(+31) 6 - 14451891

Connect

Open chat
Heeft u een vraag? Stel hem hier!
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?