Walking & Canoe Safaris

Walking & Canoe Safaris

Je beleeft

Een unieke en intens contact met de wildernis. Dat is wat een walking  of een canoe safari inhoudt. Het kan zijn van een korte nature walk rondom de lodge, waarbij je uitleg krijgt over de kleine en net zo belangrijke levensvormen. Tot aan uitgebreide meerdaagse wandelingen waarbij je trekt van kamp of lodge. Het kan onderweg tijdens een “reguliere” safari, of je kunt naar afgelegen gebieden afreizen om je daar onder te dompelen in “off the Map” wildernis onder begeleiding van mensen die geboren en getogen zijn in de Bush en je meenemen op een onvergetelijke ervaring! Heb je nog niet genoeg van een actieve safari, combineer het dan met een kanosafari. De plek om dit te doen is een meerdaagse kanosafari in het unieke Mana Pools in de Zambezi rivier. Vaar en slaap (in comfortabele tenten) tussen de hippos en olifanten en bekijk eens alles van een ander perspectief!

Je gaat naar

De Walking safari is uitgevonden door Norman Carr in South Luangwa in Zambia. Met hen kan je van kamp tot kamp lopen in dit schitterende park. Wil je vooral geen mensen tegen komen en in een echte wildernis terecht komen, waar barefoot luxury en dramatische walking safaris wilt hebben, dan is North Luangwa the place to be. Onder begeleiding van ‘Bush folk” ga je terug in de tijd naar de echte oorspronkelijke safari. Maar ook in de rest van Afrika kun je je hart ophalen. Jungle trekkings waarbij het normaal is om uren te lopen en nog langer te varen om bij je kamp te komen en onderweg les te krijgen van jagers en verzamelaars. Maar ook Oost-Afrika kun je je hart ophalen. Een meerdaagse wandeling door de Mara conservancies kan op twee verschillende manieren. Een is echt gericht op wilde dieren, de ander is meer gericht op community conservation en wordt uitgevoerd door Maasai uit Nkoilale. (werkgebied van Osotua Foundation). Hierbij delen de Maasai hun traditionele kennis en lopen twee Maasai topgidsen mee. Als je naast dit ook een wetenschappelijke invalshoek erbij wilt hebben, dan kan tegen een extra tarief een zeer ervaren wetenschapper mee lopen. Mocht je eenzelfde soort ervaring willen in Tanzania, dat  zijn er meerdaagse trektochten door de Ngorongoro conservancy met de Maasai of je kunt halve dag tot 3-daagse  wandeltrektochten door Arusha National park (Kilimanjaro) of de Serengeti maken.

Je verblijft in

Als je voor de echte Bush experience gaat, dan is Zambia de place to be. Zeker als je kiest voor de echte walking camps, die vrijwel allemaal kleinschalig zijn. (vaak een max. van zes personen)  Je kunt een meerdaagse wandeling maken tussen Luwi Bushcamp, Nsolo Bushcamp en Kakuli Bushcamp. (no worries, geen extreme wandelingen en op de achtergrond altijd een auto paraat). Of je kunt vanuit Mapazi tented bush camp dagelijkse wandelingen maken onder begeleiding van Deb Tittle. Wil je off the Map, dan ga je naar North Luangwa, alleen per vliegtuig te bereiken en je ziet er veel wild. In Mwaleshi Camp zit de luxe in de excellente en warme ontvangst, goede verzorging en intimiteit en voor degene die deze echte bush wil combineren met wat meer begaanbare paden een prima combi!

In Kenia en Tanzania slaap je in comfortabele dome tenten, met een staf die je vertroetelt en verzorgt. Mocht je toch wat luxer willen. (Little) Oliver’s Camp in het zuiden van Tarangire (ver van de massa) biedt zeer goede walking safaris aan in een zeer aangename en bush luxe omgeving!

Kusafiri

Private Travel Designer

Sinds 2001 organiseer ik reizen naar Afrika. Daarnaast heb ik er gewoond en werk ik er regelmatig. Door deze rijke kan ik uw wensen goed vertalen in mooie en exclusieve reis. bijzondere en kleinschalige locaties en accommodaties. Bijzondere ervaringen en gewoon heel erg genieten staan centraal!

Contact

Putseweg 46

4645 RK, Putte

Nederland

info@kusafiri.nl

(+31) 183 - 615015

(+31) 6 - 14451891

Connect

Open chat
Heeft u een vraag? Stel hem hier!
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?