Indische Oceaan

Blue Safari

Je beleeft

Witte stranden, wuivende palmbomen, drinken uit een kokosnoot en de dolfijnen rondom je boot. Wie wil dit nou niet?   Snorkelen, duiken, zonnen en op blue safari om op zoek te gaan naar walvissen, walvishaaien, prachtige koraalriffen en zeekoeien. Misschien nog wat authentieke swahilicultuur of de oude portugese koloniale geschiedenis opsnuiven en in ieder geval heerlijk eten! Ideaal als afsluiting van een prachtige safari of misschien als een reis apart. Heb je al eens overwogen om zout voor zoet te verruilen en naar het kristalheldere en zoete Lake Malawi of lake Tanganyika te gaan? Prachtig zwemmen, duiken en snorkelen. Er leven meer dan 2000 unieke vissoorten alleen al in Lake Malawi en de Melkweg is er prachtig!

Je gaat naar

Blue safari is een prachtig alternatief voor de Bush safari. Op zoek naar Zeeleven kan aan beiden kusten van Afrika. De Oost-Afrikaanse kust heeft walvissen, dolfijnen en prachtige koraalriffen en voor de mensen mens genoeg Swahili cultuur om te genieten van het houtsnijwerk en de geschiedenis. Denk eens aan een compleet verzorgde Dhow zeiltocht. Aan de west-Afrikaanse kust is het uniek, vrijwel geen toeristen en tropisch regenwoud tot aan de zee, maar hier ook surfende hippo’s, dansende zeekoeien en een rijke historie en vriendelijke mensen! Ik heb met zorg accommodaties uitgezocht die ver weg zijn van de grote massa. Vaak zijn dit prive eilanden, of net een eiland verder op waar de grote massa niet komt. Duik eens onder in privacy en ongebaande paden waar de dolfijnen naar je toe komen! Heb je zin in iets speciaals ga dan naar lake malawi. Het is een van de grootste meren ter wereld. De overkant ze je als streepje in de verte, de sterrenhemel sprankelt van de sterren en je kunt meters en meters diep kijken. Het is prachtig om te zeilen, surfen, zwemmen en te duiken/snorkelen. Grote voordeel: geen getijden, zeewier en zout…

Je verblijft in

Van relatief eenvoudig en de iets minder diepe zakken tot ultraluxe. Alles is mogelijk. Wil je verblijven op prive eilanden zoals North Island in de Seychellen waar William & Kate hun huwelijksheis hebben doorgebracht of op het ultraluxe Miavana op Nosy Ankao island in Madagascar. Iets dichter bij huis kun je overnachten of Fanjove Island 140 kilometer gelegen onder Zanzibar, Mnemba Island of Lazy Lagoon voor de kust van Bagamoyo. Wil je liever wat meer hustle en bustle denk is aan Mafia Island of Pangani en Diani House in Kenia. Op Zanzibar is onze favoriet Matemwe Beach house. Maar ga ook eens naar Mozambique waar we Benguerra island hebben of Ibo island waarvandaan meerdaagse dhow safaris vertrekken. Verder naar het zuiden hebben we Machangulo Beach lodge of Anvil Bay voor een Bush & Beach experience. Voor meer barefoot eco luxe is Nuarro lodge een hele goede! In Lake Malawi ben ik helemaal weg van Kaya Mawa en Nkwichi lodge en ga je voor cacaoplantages, regenwoud en witte stranden dan hebben we Sundy Principe. Volledig prive, luxe, strand en veel afwisseling!

Kusafiri

Private Travel Designer

Sinds 2001 organiseer ik reizen naar Afrika. Daarnaast heb ik er gewoond en werk ik er regelmatig. Door deze rijke kan ik uw wensen goed vertalen in mooie en exclusieve reis. bijzondere en kleinschalige locaties en accommodaties. Bijzondere ervaringen en gewoon heel erg genieten staan centraal!

Contact

Putseweg 46

4645 RK, Putte

Nederland

info@kusafiri.nl

(+31) 183 - 615015

(+31) 6 - 14451891

Connect

Open chat
Heeft u een vraag? Stel hem hier!
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?