Malawi

Actief natuur & Cultuur ontdekken

Je beleeft

In 20 dagen een onderdompeling in magistrale uitzichten, safaris, snorkelen, historie en cultuur. Malawi biedt het namelijk allemaal. Tijdens deze reis ga je naar Mua Mission, waar je kunt onderdompelen in de kunst van diverse bevolkingsgroepn als eerste kennismaking met Malawi. Daarna gaat de reis naar Liwonde en Majete reserve voor de big five en een prachtige wildlife experience. Tussendoor dompel je je in de bergen en bossen rondom de oude hoofdstad Zomba, leer je alles over thee op de plantages van huntingdon en kun je de berg Mulanje beklimmen. Voor een vleugje modernen cultuurhistorisch afrika kun je een city tour doen in Lilongwe en Blantyre. Last but not least wordt de reis afgesloten met een bijzondere en heerlijke strandontspanning op Mumbo Island. Zwemmen, snorkelen duiken, kayakken zijn hier allemaal mogelijk naast gewoon lekker niets doen!

Je gaat naar

Mua Mission is het collectief geheugen van culturele artefacts in Malawi. In KuNgoni Centre of Culture & Art, ligt de erfenis van jarenlang onderzoek en verzamelen door een Canadese missionaris Fr. Claude Boucher Chisale. Het centrum is uitgegroeid van een kunstcoöperatie tot een bruisend cultureel centrum, archief, museum en onderzoekscentrum en last but not least een arts & crafts centre.

Majete Wildlife Reserve is de volgende stop en een succesverhaal als het gaat om natuurbescherming.  Sinds de beschermde status in 1955 is er veel gestroopt. Echter sinds 2003 is samen met African Parks Network en de regering van Malawi actief werk gemaakt van het natuurherstel. In het landschap van miombo bossen, granietbedekte heuvels en rivierbossen zijn sinds 2012 daarom weer de Big Five en veel andere soorten zoals sabel antiloop en suni te zien.

Na een prachtige safari ga je naar Huntingdon op Satemwa Estate. Hiermee ga je terug in 100 jaar geschiedenis naar een ander Malawi’s verleden. Deze theeplantage is nog steeds in eigendom van de de familie die het gestart heeft. Leer van de geschiedenis en alles over de productie van thee! 

Zomba was de oude hoofdstad van Malawi en is leuk om te bezichtigen. Het Zomba-plateau kan te paard of te voet ontdekt worden. Tijdens deze ontdekkingstocht zie je prachtige vlinders, bavianen en kunnen mooie plekken zals de ‘bodemloze’ Chingwe’s Hole een William’s Falls bezocht. Liever actief vanuit huis? Er zijn prachtige vogels te zien inclusief de zeldzame Apalis of  kunt leren over het TREEZ-conserveringsproject.

Het is weer tijd voor safari! Liwonde National Park, met een oppervlakte van 548 km2, is het natuurgebied met de hoogste biodiversiteit in Malawi. De Shire River – de grootste rivier van het land en de enige uitlaat van Lake Malawi – vormt de westelijke grens van het park en herbergt een grote hoeveelheid nijlpaarden, krokodillen en olifanten. In de droge mopane-bossen afgewisseld met kandelabers, zijn het voorkeurgebied van buffels, gele baviaan en Lichtensteins hartebeesten. Ook vogelaars komen aan hun trekken met bijna 300 vogelsoorten

Op weg naar ontspanning en de Blue safari. Lake Malawi heeft meer dan 2000 soorten zoetwatervissen. Nergens is er een grotere diversiteit aan vissen dan hier. En er zijn veel soorten die uniek zijn voor dit meer. Het water is kristalhelder en je kunt meters diep kijken. De Melkweg is prachtig en het meer zo groot dat de overkant alleen in de verte te zien is.  Hier kun je duiken, snorkelen, zwemmen en genieten van de prachtige zonsondergangen.

Je verblijft in

In Mua mission verblijf je in comfortabele stenen cottages op het missie terrein. Hiervandaan kun je het terrein verkennen en leren over de kunst en cultuur van Malawi.

In Majete ben je omringd door 7.000 hectare privéconcessie, en geniet je in Mkulumadzi van het uitzicht over twee rivieren die samen komen. Hier zijn 8 ruime chalets met mooi uitzicht en in het gemeenschappelijke gedeelte is er een zwembad.

De lodge heeft acht prachtige chalets, elk met ruime woonvertrekken en een eigen uitkijkplatform. Gasten kunnen zwemmen in het zwembad, dineren en slapen onder de sterrenhemel, genieten van riviercruises, game drives en wandelsafari’s.

Voor een hele andere ervaring ga je naar Zomba Forest lodge. De lodge ligt in 20 hectare gemengd bos, variërend van inheems regenwoud in de vallei bij de beek, tot dennen op de hellingen en gigantische eucalyptusbomen die over de tuin hangen en er zijn veel kleine paden die door meanderen, perfect voor degenen die na een beetje dwalen heerlijk willen genieten van de sfeer, koelte en vele vogels.

In Huntingdon House ervaar je de grandeur van oude Engelse tijden. Met mooie, klassieke kamers en een goed onderhouden estate is het verblijf ontspannen, aangenaam en kun je alles leren over hoe thee en koffie verbouwd worden. Je kunt koffietoers doen, mountainbiken, zwemmen, vogelen of Croquet of golf spelen en je verdiepen in de theespecialiteiten van Satemwa door een thee proeverij te doen.

Omdat Afrika toch safari is ga je naar Mvuu Lodge in Liwonde national park. Deze ligt in een weelderige vegetatie aan de oevers van een rustige lagune en heeft acht tenten, elk met een eigen uitkijkplatform. Met een gin & tonic in de hand kun je genieten van grazende nijlpaarden en de traagstromende Shire river. Vanuit deze lodge kun je game drives en boot cruises maken en op zoek gaan naar de Big Five!

 Na al deze verschillende ervaringen ga je naar Mumbo Island voor een ongerept, verlaten tropisch eiland in ’s werelds eerste nationale zoetwaterpark: Met 7 comfortabele tenten  op rotsen hoog boven het water en verscholen in het gebladerte kun je hier genieten van het Robinson Crusoe gevoel. Elke tent heeft een warme emmerdouche en ‘eco-loo’, een eigen schaduwrijk uitzichtdek en een hangmat. Mumbo Island Camp houdt zich aan strikte principes van eco-architectuur, dus de eetzaal, bar en watersportpaviljoen zijn allemaal met de hand gebouwd van hout, riet en canvas en er wordt zonne-energie gebruikt.

Kusafiri

Private Travel Designer

Sinds 2001 organiseer ik reizen naar Afrika. Daarnaast heb ik er gewoond en werk ik er regelmatig. Door deze rijke kan ik uw wensen goed vertalen in mooie en exclusieve reis. bijzondere en kleinschalige locaties en accommodaties. Bijzondere ervaringen en gewoon heel erg genieten staan centraal!

Contact

Putseweg 46

4645 RK, Putte

Nederland

info@kusafiri.nl

(+31) 183 - 615015

(+31) 6 - 14451891

Connect

Open chat
Heeft u een vraag? Stel hem hier!
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?