Niet off the road, maar off the Map!

Off the map

Je beleeft

Off the beaten track of zelfs off the map. We gaan minder, maar beter reizen. Waar wil je dan heen? Natuurlijk willen we de Serengeti zien of de Ngorongoro krater, maar waarom niet naar gebieden waar ze op jaarbasis evenveel toeristen krijgen als de Serengeti op een dag? Het is idd even wat verder reizen: less is more is zeker aan te raden. Dus minder plekken, maar wel langer zodat je echt kunt genieten van nog echte wildernis! Naast de jungle van het Congo basin, zijn deze plekken te vinden in het westen en zuiden van Tanzania of het Noorden van Namibië. Toch naar die onbekende savannes van Rwanda en Oeganda? Of misschien naar de plek waar de horizon rond loopt? Namelijk de Makgadikadi? Sommige parken in Zambia zijn alleen per vliegtuig te bereiken. Of denk eens aan een self drive in Zimbabwe! Het is altijd te combineren met bekende highlights!

Je gaat naar

Weet je dat je chimpansees kunt kijken in Mahale of Rubondo Island in Tanzania. Ruaha en Katave zijn ook gebieden in Tanzania waar wildernis, wildernis is en waar je amper mensen tegenkomt. Doordat er zo weinig mensen zijn, is wildlife exceptioneel en bijzonder. Een van mijn mooiste plekken waar ik ben geweest is de Kunene river in Noord Namibië. Zandduinen, woeste bergen en iedere seconde van de dag is het anders. Ontdek de wildernis in Zambia te voet. Als enige met je andere 4 hotelgasten wandel je als een echte Born in the Bush persoon door het landschap en ervaar je de natuur in zijn puurste vorm. Zimbabwe is door alle politieke problemen, een land waar niet veel mensen naar toe gaan. Maar met onze goede begeleiding met self drive is het meer dan prima te doen en een Must om de prachtige natuur, wildernis, cultuur en ontzettend leuke mensen te ontmoeten! Last but not least: Waarom Zanzibar als je ook naar Fanjove, Pangani,  Rubonda Island,  Mafia Island, Lake Malawi, Soa Tome & Principe of Quirimbas Archipel kan? Zelfde beleving, maar authentiek en ongerept!

Je verblijft in

Er zijn verschillende mogelijkheden om diverse camps in diverse parken te combineren. Greystoke Mahale en Chada Katavi zijn prima te combineren met lodges in het Noorden of het Zuiden. Jabali Ridge is prima te combineren met Little Oliver’s en Roho ya Selous voor een off the Map experience. Als je bijzondere plekken in Rwanda en Oeganda wilt bezoeken, denk dan eens aan Apoka lodge in het Noorden van Oeganda of Magashi lodge in Akagera. In Namibië kun je niet om Serra Cafema en Hoanib Skeleton Coast heen als je echt van de kaart af wil. Zoek je iets gelijkwaardigs in Botswana? Duik dan de Makgadikgadi op en rijd met een squad naar Kubu Island. In Zambia kun je per vliegtuig naar North Luangwa en verblijven in Mwaleshi Camp of naar het door African Parks beheerde Liuwa Plains, waar zeldzame dieren in een prachtige omgeving met maar een lodge namelijk King Lewanika te vinden zijn. Als je voor een groenere ervaring gaat, dan Voor de nodige rust en ontspanning is Fanjove Island of Rubonda Island in Tanzania een bijzondere optie. Reis je door het Zuiden, denk dan eens aan Nkwichi lodge voor een bare foot luxury experience of een dhow safari in Mozambique.

Kusafiri

Private Travel Designer

Sinds 2001 organiseer ik reizen naar Afrika. Daarnaast heb ik er gewoond en werk ik er regelmatig. Door deze rijke kan ik uw wensen goed vertalen in mooie en exclusieve reis. bijzondere en kleinschalige locaties en accommodaties. Bijzondere ervaringen en gewoon heel erg genieten staan centraal!

Contact

Westwagenstraat 72, 4201 HJ, Gorinchem

Nederland

info@kusafiri.nl

(+31) 183 - 615015

(+31) 6 - 14451891

Connect

Open chat
Heeft u een vraag? Stel hem hier!
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?