Zambian Safari

De Vic Falls met een groene en blauwe safari

Je beleeft

Wil je een klassieke safari met een twist en net even anders? Dan is dit de safari die je zoekt. Met de wijsheid dat geen enkel levend wezen zonder water kan, volg je het wild via de grote rivieren van Zamiba. Van de Zambezi naar Kafue river en haar Busanga Plains, ga je via de Luangwa rivier naar Lake Malawi. Een reis vol met een van de grootste watervallen ter wereld, rivieren, moerassen, meren, graslanden en last but not least het onterecht onbeminde Lake Tanganyika, is dit een reis waar je veel afwisseling hebt in landschap en soorten safaris. In Zambia is dit de enige plek waar de cheetah voorkomt en bij Tongabezi kun je op zoek naar de Witte Neushoorn. Kortom, je safarihart kan vol genieten! En weet je? Deze lodges zijn zo begaan met community conservation dat ook in crisistijden alles op alles wordt gezet om dit door te kunnen zetten!

Je gaat naar

Kafue is het oudste park van Zambia en is de overstromingsvlakte van de Kafue river. In het droge seizoen bestaat het grotendeels uit savannes, die in de Busanga vlaktes tijdens het natte seizoen overstroomt zijn en een waar vogelparadijs worden. Met een hoge biodiversiteit en soorten zoals de red Lechwe, Puku, de zeldzame Sitatunga, paardantiloop en Oribi. Ook de grote katten en olifanten laten zich met enige regelmaat zien. Met een ervaren gids kun je hier een wandelsafari en gamedrives doen. Het eerste kamp ligt aan de Kafue river en met een prachtige lange game drive rijd je naar de Busanga plains voor een andere omgeving en ervaring.

Op de oevers van de Luangwa River in South Luangwa n.p. kom je in een ander gebied. Hier vind je een droge, kale bushveld in de winter (onze zomer) en een groene oase in de zomer. In de winter is er een concentratie van wilde dieren dichter bij de rivier. Luangwa is de geboortegrond van de walking safari en is nog steeds een bijzondere manier om van dichtbij de wildernis en haar dieren te ervaren.

Last but not least is de afsluiting in het prachtige Kaya Mawa op het eiland Likoma. Witte stranden, baobab en Mango bomen en het kristalheldere zoete water van Lake Malawi. Je kunt ontspannen, de melkweg bewonderen, zwemmen, duiken, snorkelen, zeilen en nog veel meer watersporten. Maar ook wandelen, quad biken of off road fietsen. Maar wat hier het heerlijkst is? Wegzakken in een sofa en genieten van niets doen…

Je verblijft in

Tongabezi

Een romantisch toevluchtsoord aan de oevers van de Zambezi-rivier, stroomopwaarts van de majestueuze Victoria watervallen. Tongabezi Lodge heeft zes privéhuizen en vijf rivierhuisjes aan de oevers van de Zambezi-rivier. Geniet van luxe, romantiek en een scala aan activiteiten terwijl u wordt. Vanuit hier kun je de Victoria falls bezoeken of het Livingstone museum in livingstone. Naast ontspanning zijn andere activiteiten game drives, boot cruises en kayakken op de Zambezi.

Ila safari lodge

la Safari Lodge heeft 10 ultramoderne luxe safaritenten, elk op een eigen terras dat uitsteekt over de oevers van de Kafue-rivier. Ila Safari Lodge biedt een breed scala aan activiteiten zoals cruises, walking safaris en safari in de Elandy (electronic landcruiser), zodat u de ongerepte wildernis van het Kafue National Park op zijn best kunt ervaren en meer te weten kunt komen over natuurbescherming

Chisa Busanga camp

De naam is afgeleid van de opmerkelijke architectuur. De 4 luxeboomhutten zijn namelijk gebouwd  in de vorm van vogelnesten. (Chisa betekent vogels nestelen in de lokale taal), Vanuit je bed heb je een schitterend en comfortabel uitzicht op de vlaktes. Alle nesten hebben een in / buitendouche en een dompelbad om tijdens de heetste maanden af te koelen. Activiteiten zijn game-drives in de stille Elandy en wandelsafari’s.

Shawa Luangwa camp

Gelegen in het hart van de Lupanda GMA, aan de oevers van de Luangwa-rivier, is het ideaal gelegen om zowel het park en de sector Nsefu te ontdekken. Deze kleine, intieme accommodatie bestaat uit 5 uniek vormgegeven luxe safaritenten, allemaal met uitzicht op de Luangwa-rivier. De middelste boma heeft een dubbele verdieping voor een goed duidelijk uitzicht over de rivier .

Kaya Mawa

Op het prachtige Likoma-eiland in het midden van het Malawimeer ligt Kaya Mawa, wat betekent “Misschien morgen” betekent. Het biedt een perfecte afsluiting van een prachtige safari. Kristalhelder zoet water, miljoenen sterren aan de hemel en zowel voor de vermoeiden als voor de actieven onder ons biedt het heel veel activiteiten, Van niets doen, en spa tot zeilen, duiken en snorkelen en nog veel meer. De luxe kamers hebben allemaal een spectaculair uitzicht op het strand of meer met sommigen zelfs een privézwembad.

Kusafiri

Private Travel Designer

Sinds 2001 organiseer ik reizen naar Afrika. Daarnaast heb ik er gewoond en werk ik er regelmatig. Door deze rijke kan ik uw wensen goed vertalen in mooie en exclusieve reis. bijzondere en kleinschalige locaties en accommodaties. Bijzondere ervaringen en gewoon heel erg genieten staan centraal!

Contact

Putseweg 46

4645 RK, Putte

Nederland

info@kusafiri.nl

(+31) 183 - 615015

(+31) 6 - 14451891

Connect

Open chat
Heeft u een vraag? Stel hem hier!
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?