Zuidelijk Afrika

Zuidelijk Afrika

Je beleeft

Een prachtig diverse regio met de delta, rivieren, savannes en regenwoud. Botswana is bekend om de delta, maar weet je dat de Makgadikgadi zoutpannen net zo groot zijn als Zwitserland? Hier kun je in contact komen met de San die alles uitleggen over het bestaan van jagers en verzamelaars. In het zuiden is het niet zo vaak bezochte Kalahari een andere vorm van uitgestrekte vlaktes. Richting Zambia en Zimbabwe hebben we de savannes van Savuti en Linyanti. Kortom alleen al binnen Botswana is er al een hele grote verscheidenheid. Vanuit Botswana rij je zo naar de Victoria Falls in Zimbabwe. In het juiste seizoen kun je er niets van zien vanwege de enorme mist die opstijgt. (tip: even naar de Zambia kant gaan). Hier bruist het van de verschillende sportieve activiteiten die je kunt doen. Wil je toch de wildernis is dan zijn Mana pools en Hwange de meest bekende parken. In Mana Pools kun je een meerdaagse kanotrektocht doen of lekker luieren in luxe accommodatie met af en toe een safari en een olifant bij het zwembad. Voor de luxe avonturier kunnen we een self drive met 24 back up verzorgen door Zimbabwe. Heel weinig toeristen, over the top prachtige landschappen en wildernis, en ongelofelijk vriendelijke en hoogopgeleide mensen, die ook heel erg goed zijn in ambachtswerk. Kortom echt een aanrader! Wil je actief zijn en in close contact komen met dieren? Ga dan naar Zambia voor een meerdaagse walking safari of gewoon genieten van de Afrikaanse Bush. Een heerlijke combi is beginnen aan de Zambezi met de Vic Falls, doorgaan naar de ruige wildernis en eindigen bij het onbekende, maar totaal onterecht onbeminde Lake Malawi. Hier kun je prachtig duiken, snorkelen, zwemmen en nog veel meer watersporten en genieten van de warme Afrikaanse gastvrijheid! Ook hier weer een grote diversiteit van gebieden!

Je gaat naar

Er zijn zoveel verschillende soorten gebieden: water, savanne, woestijn, regenwoud waar je in Zuidelijk Afrika kunt kiezen. Bekende “water” gebieden zijn de Okavango delta, Caprivi strip met de Chobe river, de Zambezi en Mana Pools. Hier is het mogelijk om tussen de hippo’s en de olifanten te kanoen of te varen. In al deze gebieden is het ook mogelijk om de watersafaris te combineren met landsafaris, zodat er een grote keus en afwisseling mogelijk is. Ben je vogelliefhebber? Dan zijn deze gebieden een must! Voor de uitgestrekte vlakten en even wat anders zijn Makgadikgadi en de Kalahari een must. Verbazingwekkend dat gebieden die ogenschijnlijk zo leeg en kaal zijn vol zitten met leven. En de luchten!! De prachtigste roze, rode en paarse zonsondergangen kun je hier fotograferen. Voor landsafaris zijn de savuti en linyanti  prachtige savannes in Botswana. In Zambia kun je naar het drukkere South luangwa park, maar ook naar het veel rustigere Kafue of naar het amper bezochte North Luangwa. Zambia is de place to be om de echte vroeger “living in the Bush” feeling te krijgen. En tja Zimbabwe; een onontdekte parel! Bekend en makkelijk te bereiken zijn Hwange en Mana Pools, maar er zijn prachtige bergenlandschappen en andere bijzondere gebieden die amper bezocht zijn!

 

Je verblijft in

Er is een grote verscheidenheid in lodges in heel veel verschillende categorieën. Je kunt bijvoorbeeld een safari cruise maken op de Chobe river. Je vaart de rivier op en bent helemaal alleen ver van de grote massa en kunt genieten van olifanten, hippo’s, vogels en vele andere dieren. Onze favoriet in Hwange is Little Makololo. Een lekker camp, maar vooral gelegen in 100 km2 prive consessie met maar drie lodges, dus echte wildernis zonder teveel auto’s. In Botswana heb je Selinda Explorers, terug naar de safaris van vroeger, maar met alle luxe en comfort van nu in een van de beste plekken van de Botswana. Ga je naar de Makgadikgadi en de Kalahari dan zijn San camp (of Planet Baobab voor de iets minder diepe zakken) en Camp Kalahari een must. De oprichter Ralph Bousfield is een gepassioneerde geboren en getogen bioloog uit Botswana, is opgegroeid met de San (spreekt de taal ook) en doet er alles aan om “zijn natuur en mensen” te beschermen en een toekomst te geven. Hetzelfde geldt voor de kampen van Green safaris in Zambia. Met o.a. Tongabezi, Ila safari lodge en Kawa Maya aan Lake Malawi kun je een prachtige tour doen, hun projecten bezichtigen, genieten van de wildernis en Beleven is Geven in de praktijk brengen! Kortom doe inspiratie op en bel voor een gratis adviesgesprek!

Kusafiri

Private Travel Designer

Sinds 2001 organiseer ik reizen naar Afrika. Daarnaast heb ik er gewoond en werk ik er regelmatig. Door deze rijke kan ik uw wensen goed vertalen in mooie en exclusieve reis. bijzondere en kleinschalige locaties en accommodaties. Bijzondere ervaringen en gewoon heel erg genieten staan centraal!

Contact

Putseweg 46

4645 RK, Putte

Nederland

info@kusafiri.nl

(+31) 183 - 615015

(+31) 6 - 14451891

Connect

Open chat
Heeft u een vraag? Stel hem hier!
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?